Inspiratie

Uw tuin als verlengstuk van uw huis in drie stappen

Het is lente! De zon schijnt en de temperatuur loopt langzaam op. Nu we ook zonder jas aangenaam in de tuin kunnen vertoeven, wordt ons verlangen naar zwoele zomeravonden groter en groter. Maar de barbecue aanslingeren, uren tafelen en vervolgens uitbuiken met een goed glas wijn of koel flesje bier bij de vuurkorf wordt natuurlijk pas echt fijn in een tuin die helemaal zomerklaar is. Wij geven tips om uw tuin een verlengstuk van het huis te maken!

Creëer één (of meerdere) fijne zitplek(ken)

Als u een tuin heeft, krijgt u er zomers ineens heel wat vierkante meters woonoppervlakte bij. Héérlijk! Om volop te kunnen genieten van de strakblauwe lucht en vrolijk fluitende vogels om u heen is een fijne zitplek onmisbaar. Met een lekkere stoel of bank met zachte zitting creëert u al snel een zitplek om uren van te genieten.

Kies een stoel of loungeset in dezelfde stijl als uw inrichting

Door uw buitenmeubilair in dezelfde stijl te kiezen, wordt de tuin een geheel met uw huis. Houdt u van de urban jungle-trend? Ga voor een rotan stoel met daarop een dik kussen met een kleurige print om die echte ‘bohemian’-sfeer te creëren. Bent u meer fan van een moderne, industriële of Scandinavische inrichting? Dan zou fauteuil of bank Earl zomaar een pronkstuk in uw tuin kunnen zijn. De fauteuil en bank, die in meerdere kleuren beschikbaar zijn, hebben een weerbestendige stof en het frame heeft een speciale coating waardoor ze geschikt zijn voor buiten.

Een tafel voor de gezelligste zomeravonden

Als het warm is, smaakt het eten buiten vaak nog nét iets lekkerder. Onmisbaar voor uren tafelen of een gezellige spelletjesavond in de tuin? Een tafel of picknickbank. In onze woonwinkel in De Falom vindt u tuinset Maru: een picknickbank in een luxe en duurzaam jasje.

Kleed de tuin aan

Sfeervolle buitenverlichting in de vorm van fakkels, lampensnoeren of lantaarns, (potten gevuld met) de mooiste bloemen, kussens op de loungebank, een buitenvloerkleed: door uw tuin aan te kleden met leuke accessoires voelt het huiselijk en extra knus.

Tip: kijk eens op zolder of neem accessoires van binnen mee naar buiten.

Plaats voor iedereen

Niet alleen uw gezinsleden of bezoek kunnen een plekje in de tuin waarderen, dieren doen dat ook. Vergeet dus niet te denken aan een drinkschaal met water voor de vogels, een vogelhuisje met voer of een mand voor uw eigen trouwe viervoeter, zodat er echt voor iedereen plek is.