Inspiratie

Tafels om bij weg te dromen

De tafel vormt het hart van het huis. Er wordt niet alleen aan gegeten, maar ook aan geknutseld, gewerkt en regelmatig stort er iemand zijn hart aan uit. Deze belangrijke ontmoetingsplek moet geschikt zijn voor een romantisch diner voor twee, maar ook voor kerst, als de hele familie aanschuift.

Een ronde, ovale of toch rechthoekige tafel

De zoektocht naar de perfecte tafel is zo makkelijk nog niet. De tafel van uw dromen moet aan heel wat eisen voldoen. Al tijden bladert u door magazines, struint u internet af en regelmatig probeert u zich een voorstelling te maken van hoe een tafel bij u thuis zou staan. Heeft u uw zinnen gezet op een rond, ovaal of toch rechthoekig exemplaar? Dan bent u al een stap dichterbij. Alhoewel… Soms maakt een dergelijke beslissing de zoektocht alleen maar moeilijker.

Tip: neem foto’s van de ruimte waar de tafel komt. Zo kunnen (onze) medewerkers met u meedenken en u van - wellicht verrassend - advies voorzien!

Hieronder lichten we enkele van onze mooie tafels uit. Staat de tafel van uw dromen ertussen?

Houten tafel met stalen onderstel

Eettafels met (eiken)houten blad en daaronder een stalen poot zijn razend populair. Dat is niet zo gek, want ze zijn tijdloos, hebben een warme en toch ook stoere uitstraling en matchen bij iedere interieurstijl.

Het klinkt misschien alsof alle tafels met eiken blad en stalen onderstel er hetzelfde uitzien, maar zoals u in deze blog kunt zien: dat is niet het geval. Onder meer onderstellen verschillen van vorm. Zo zijn er onder andere onderstellen met een X-, U-, I- of Y-vorm. Bovendien is het ene onderstel veel slanker en daardoor subtieler dan het andere. Ook doet de vorm van het blad veel voor de uitstraling. En dan hebben we het nog niet eens over afwerking gehad!

Laat u inspireren!

Misschien weet u al precies wat u wilt en is het een kwestie van precies die tafel vinden. Of misschien bent u juist op zoek naar inspiratie. Beide keren is een bezoek aan onze winkel Woonwinkel Alle Pilat in De Falom de moeite waard. We hebben namelijk een ruim assortiment aan tafels staan. Goed om te weten: al onze tafels zijn qua formaat, kleur en afwerking naar wens aan te passen.