Inspiratie

Zo creëer je een extra fijn thuis

Zijn het voorjaarskriebels, nu de zon zo lekker schijnt? Of komt het omdat we de laatste weken zoveel thuis zijn? Die onrust, veranderdrang en ongekend kritische blik… Ineens valt ons oog op allerlei andere hoekjes in huis en storen we ons aan details die we tot voor kort nog nooit hadden gezien. We zijn vast niet de enigen die dat ervaren. Tijd om het interieur eens extra goed onder de loep te nemen en een extra fijn thuis te creëren!

Breng in kaart welke meubels of accessoires missen

Nu u zoveel thuis bent, wordt uw huis op een andere manier geleefd. Schuif de meubelstukken eens rond en kijk welke opstelling op dit moment en in dit seizoen het beste werkt in uw huis. Ontbreekt er een fauteuil op de plek waar de avondzon zo lekker naar binnen schijnt? Of mist er een leeslamp bij uw favoriete hoek van de bank? Ga gericht winkelen naar de woonproducten die de leefbaarheid van uw huis verbeteren.

Waar komt u tot rust?

In deze periode van onrust zoeken we allemaal naar rust. De plek en sfeer waarin we tot rust komen verschilt echter. Ga eens op uw favoriete plekje in huis zitten, en bedenk waarom dit uw favoriete plekje in huis is. Is het het (dag)licht? Zijn het de meubels? Misschien het uitzicht of het kleurgebruik? Kijk ook eens naar de plek die u onrustig stemt: wat zijn de verschillen tussen die ruimten?

Vindt u een omgeving met veel licht en hout rustgevend? Kijk dan eens naar de scandinavische stijl. Voelt u juist die rust in een interieur waarin spullen uit het heden en verleden gemixt zijn? Dan past de eclectische stijl u misschien wel als de fijnste jas ooit gedragen. Bohemian, romantisch, industrieel, modern: welke stijl spreekt u het meest aan?

Haal inspiratie bij ons op Pinterest

Geen tijdschriften in huis? Bekijk onze wooninspiraties of kijk eens op Pinterest. Ook hier wij inspireren daar iedere maand een heleboel mensen! Nieuwsgierig? Neem eens een kijkje op ons Pinterest-account.

Kleine veranderingen met grote impact

Een nieuwe kleur op de muur of andere set kussens op de bank kan al voor een compleet andere sfeer zorgen. Daar hoeft u niet allemaal nieuwe meubels voor te kopen, al kan het toevoegen of veranderen van een meubelstuk de balans wel veranderen. Vindt u uw huis te houterig? Verruil dan bijvoorbeeld een houten kast voor een gekleurd of metalen exemplaar of kies voor accessoires in een koelere tint en andere materialen. Mist u juist warmte of geborgenheid? Dan is het toevoegen van hout of rotan juist heel geschikt.

Winkelen op afspraak bij woonwinkel Alle Pilat

Kijk goed naar de beschikbare ruimte, huidige meubels en gewenste sfeer. Heeft u een afspraak gemaakt om bij woonwinkel Alle Pilat te komen winkelen? Neem gerust foto’s van uw leefruimte en inspiratiebeelden mee. Onze deskundige medewerkers denken graag mee. Van indeling tot meubels of accessoires: wij hebben alles in huis om uw frisse en rustgevende thuis te creëren. We zien u graag in onze woonwinkel in De Falom!