Inspiratie

Zo vier je kerst in stijl!

Wie denkt dat het dit jaar genoeg is om een kerstboom in huis te halen en een rendier in de tuin te zetten, moeten we helaas teleurstellen. Hoewel het afgelopen jaar niet gekenmerkt wordt door een bepaalde stijl, geldt absoluut hoe meer, hoe beter. Verder kan het contrast tussen alle trends deze kerst niet groter. Van hysterische kerstballen en een heleboel glitter tot luxe materialen zoals fluweel gecombineerd met goud of zelfs de minimalistische kerst met een cederboom. In deze blog vertellen we alles over de drie grootste trends!

Weelderige luxe
Een diepe kleur combineren met goud resulteert bijna direct in een luxe sfeer. Voeg daar nog wat fluweel aan toe en we wanen ons meteen in een vijfsterrenhotel. Het gebruik van fluweel is momenteel een grote trend in de interieurwereld. Onder de noemer ‘velvet’ (Engels) of ‘velours’ (Frans) is de trend terug te zien op meubelstukken, accessoires zoals sierkussens en ook op kerstballen. Precies de trend voor de mensen die zich graag met luxe omringen!

De kerstboom gevuld met eten
Eten in de kerstboom hangen is een eeuwenoude traditie. Denk bijvoorbeeld eens aan de zuurstokken of kerstkransjes die menig kerstboom sierden. Dit jaar krijgt de trend een nieuwe lading. Donuts, knakworsten, pizza’s en ijsjes zijn de blikvangers van de hysterische kerstboom. Maar pas op: de glazen ornamenten zijn een stuk minder smakelijk dan het voedsel waar ze op lijken. 😉

Eenvoud siert
Geen grote, volle kerstboom, maar een tenger cederboompje en dunne metalen cirkels omkleed met lampjes als kerstkrans: bij de ‘minimale’ kerst vinden we allemaal eenvoudige afgeleiden van de klassieke kerst. Het kleurenpalet is natuurlijk, rustig en sober. Witte kaarsen, nepsneeuw, houten boompjes: verwijzingen naar de winter en kerst waar we ook maar kijken, zonder dat het echt opvalt. Eenvoud siert!

 

De goed gedekte tafel
Allemaal leuk en aardig die trends, maar kerst draait natuurlijk vooral om gezelligheid en samenzijn. Host u het kerstdiner dit jaar, maar is uw gezellige gezelschap groter dan uw servies? Geen zorgen! Een mengelmoes aan servies is helemaal van deze tijd. De tafel mag bovendien goed gevuld zijn. Schalen, kaarsen, droogbloemen, aardewerken ornamenten in de vorm van een kerstboom, dikke stoffen servetten: noem het maar op. 

Kunt u nog wel wat accessoires gebruiken? In onze winkel, Woonwinkel Alle Pilat, in De Falom (Friesland) hebben we een mooie kerstcollectie. We verwelkomen u graag voor uw kerstinkopen. Benieuwd naar onze winkel of ons assortiment? Volg ons op Facebook voor regelmatige updates!