Inspiratie

Welke bank past bij u?

Genoeg plek voor het hele gezin, zacht genoeg om na een lange (werk)dag op de bank neer te ploffen, makkelijk reinigbaar: het zijn slechts een aantal voorbeelden van eisen die u aan een nieuwe bank kunt stellen. Waar de bank perfecte bank aan moet voldoen, verschilt voor iedereen. Om u in uw zoektocht toch een eindje op weg te helpen, schreven we deze blog. Dus gaat u binnenkort op zoek naar een nieuwe bank? Neem dan nog even plaats op de huidige en luister (lees) en huiver!

Uw huidige interieur onder de loep

Om de perfecte nieuwe bank te vinden, is het belangrijk om uw huidige interieur eens onder de loep te nemen. Wellicht heeft u zwart stalen deuren in uw woonkamer of een design stoel met chromen onderstel. Om eenheid te creëren of behouden, is het mooi om zulke elementen te laten terugkeren, dit kan bijvoorbeeld door de pootjes van de bank in dit materiaal te kiezen. 

Blikvanger of kameleon?

Wilt u de bank als blikvanger in de ruimte of wisselt u regelmatig van stijl en accessoires, en moet de bank als ware kameleon iedere keer opnieuw getransformeerd kunnen worden? Bij het uitzoeken van de stoffering van de bank heeft u niet alleen de keuze uit stof of leer, maar ook uit een breed scala aan kleuren. En vergis u niet: een grijze bank hoeft absoluut geen grijze muis te zijn! Kijk naar het kleurenpalet van uw woonkamer of bedenk wel kleurenpalet u wenst, zodat de keuze niet overweldigend wordt.

Een slanke of grove bank

Welk formaat bank geschikt is hangt niet alleen van de grote van de ruimte af, maar ook van de verdere meubels en de rol die de bank in de kamer mag spelen. Meestal wordt er gekozen voor twee- en driezitsbanken, hoekbanken of elementenbanken. 

Tip: is de ruimte niet zo groot? Koop een bank op pootjes. Omdat de vloer zichtbaar blijft, geeft dit een ruimtelijk gevoel. Wilt u juist een grote ruimte vullen? Kies dan voor een wat grovere bank zonder pootjes.

Laat u adviseren

Het materiaal, comfort, formaat, de kleur en looks: tijdens het kopen van een nieuwe bank zijn er heel wat aspecten om op te letten. En vergeet ook niet de details: een zichtbare stiknaad geeft een stoerdere uitstraling, een scheef pootje geeft een retro-vibe, losse kussens geven een gezellig gevoel en een gecapitonneerde zitting oogt klassieker. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Onze medewerkers adviseren u graag tijdens uw bezoek aan onze winkel in De Falom.

Op onze website een mooie bank gezien en benieuwd naar de mogelijkheden? Al onze banken zijn naast mooi en comfortabel, ook naar wens aan te passen. Dat geldt voor zowel de maat, als stoffering en de kleur! Zien we u snel bij Woonwinkel Alle Pilat?