Inspiratie

Opgeruimd staat netjes: waarom u nooit te veel kasten heeft

Een bank, eettafel, salontafel, eetkamerstoelen: ze staan allemaal op het uitzetlijstje. Aan kasten wordt vaak minder snel gedacht, tenzij u besluit alles uit dezelfde serie te kopen. Toch zijn kasten onmisbaar in huis. Niet alleen voor kleding, maar ook als vulling op een lange wand en daarnaast zijn kasten perfect voor alles wat u niet altijd in het zicht wilt hebben. Want dat is nog al eens wat…

De verschillende functies van kasten

Hele jaarreeksen aan tijdschriften, oude fotoalbums, felgekleurd speelgoed, stapels met mappen aan administratie: het liefst stoppen we alles achter een deurtje. Opgeruimd staat nou eenmaal netjes. Maar kiest u dan voor een hoog of laag model? En moet-ie helemaal dicht zijn? Of mag de kast een dubbele functie hebben? Hieronder lichten we enkele kasten met verschillende functies uit.

Een grote vitrine kast

Vitrinekast Romte is een mooi voorbeeld van een kast met dubbele functie. Er is genoeg plek om uw mooiste servies, dierbaarste foto’s en favoriete accessoires te pronk te zetten, maar ook om al uw glazen, spelletjes en voorraad erin op te bergen. De strakke kast is gemaakt van eikenhout en heeft een stoere uitstraling door de stalen deuren. Een echte eyecatcher, die op maat gemaakt wordt voor uw huis!

Een halfhoog dressoir

Geen ruimte voor zo’n grote kast? Kies dan voor een laag model zoals dressoir Ut it sicht. De naam zegt het al: alles wat u in deze kast stopt, verdwijnt uit het zicht. Doordat het dressoir laag is, valt het licht om de kast heen. Daarnaast is er op de kast voldoende plek om enkele mooie accessoires neer te zetten, waardoor deze praktische en stoere kast mooi in uw interieur blend.

Een lage televisiekast

Tegenwoordig staat er vaak niet alleen een televisie in of op de televisiekast, maar ook een of meerdere mediaboxen, een soundbar en bijbehorende boxen. Een televisiemeubel met lades of deurtjes maakt dat het geheel minder aanwezig is in de ruimte, wanneer de televisie uit staat. Televisiemeubel Hingje schuif je eenvoudig dicht, zodat al die kastjes, kabels en afstandsbedieningen niet langer afleiden. Tv uit, deurtje dicht, afleiding weg!

Een smalle side table

Ook de hal is een plek die vaak al snel rommelig wordt door rondslingerende schoenen, jassen, folders en sleutels. Zonde, want het is de plek waar de eerste indruk van uw huis wordt gevormd. Omdat het vaak een relatief kleine plek is, past een smalle side table zoals Side table Black perfect in de ruimte. Bewaar mutsen, wanten en sleutels in een van de lades en u hoeft nooit meer te zoeken. Als dat nou niet handig is…

Twijfelt u nog wat voor soort kast het beste tot zijn recht komt in uw huis? Kom gerust een langs in onze woonwinkel Alle Pilat in De Falom. Als u een foto meeneemt van de ruimte waarvoor u een kast zoekt, denken onze deskundige medewerkers graag met u mee!