Inspiratie

Vijf tips om van uw (nieuwe) huis een thuis te maken

Gefeliciteerd met uw nieuwe huis! Hier heeft u weken of zelfs maanden naar uitgekeken en nu heeft u eindelijk de sleutels in handen. Misschien kriebelt het al sinds de eerste bezichtiging om eindelijk los te kunnen met de inrichting en weet u al precies hoe iedere ruimte ingevuld moet worden, maar het kan ook zijn dat u dat allesbehalve weet. De kamers zijn kaal en leeg en sfeer is vaak ver te zoeken. Het blanke canvas dat voor u ligt kan geheel naar wens worden ingevuld, en dat gaat aan de hand van deze tips net iets makkelijker.

Tip 1 Begin met een plattegrond
Door een plattegrond van de ruimte(s) te maken, krijgt u inzicht in verhoudingen. Knip uw meubels op dezelfde schaal uit en zie in een oogopslag of en hoeveel ruimte er om de meubels heen is. Is de nieuwe woonkamer een balzaal? Dan zou het zomaar kunnen dat een tweezitsbank als miniatuur oogt. Aan de hand van een plattegrond kunt u spelen met de indeling, zonder dat u daadwerkelijk met de meubels hoeft te slepen. En dat is toch net iets minder zwaar. 😉 

Tip 2 Maak een moodboard
Weet u niet zo goed welke stijl u mooi vindt? Maak een moodboard. Dit kan voor het hele huis of per ruimte en zowel digitaal als op papier. Maak er een heel knutselwerk van met een stapel tijdschriften of kijk eens op www.pinterest.com. Extra tip: neem het moodboard mee als u gaat winkelen voor nieuwe meubels of accessoires. Zo zien onze medewerkers direct waar u van houdt en kunnen we u doelgerichter en beter helpen! De fauteuil van uw dromen al bij ons gevonden? Pin ‘m via ons Pinterest-account: https://nl.pinterest.com/woonwinkelallepilat/ op uw moodboard.

Tip 3 Zoek meubels in het juiste formaat
Niets zo fijn dan met een schone lei beginnen. Heus niet alle meubels hoeven opnieuw gekocht te worden, maar kijk goed naar het formaat van de ruimte. Door de plattegrond heeft u inzicht gekregen in de verhoudingen. Wellicht heeft uw zithoek alleen een verbindende factor zoals een vloerkleed nodig, maar is de nieuwe keuken kleiner dan de huidige, dan kan het zijn dat de eettafel te groot of grof voor de ruimte is. Kijk met kartonnen dozen welk formaat mooi zou zijn en ga gericht op zoek. Leuk om te weten: de eettafels van Alle Pilat worden op maat gemaakt. Zo kunt u zelf de maat, kleur en afwerking bepalen.

Tip 4 Kies kleuren die als rode draad door de woning lopen
Hoewel het natuurlijk mogelijk is om uw huis te betrekken terwijl alle muren wit zijn, moet de rol van kleur niet onderschat worden. Kleur brengt namelijk sfeer met zich mee. Zoek twee of drie kleuren uit aan de hand van het moodboard en laat ze als rode draad door de woning lopen. Zo bent u direct een stap dichterbij het beeld dat u voor ogen heeft voor de ruimte. Koop eerst een tester en voorkom twee keer sauzen. Het licht is in elke ruimte verschillend waardoor een kleur lichter of donkerder uit kan vallen dan verwacht.

Tip 5 Maak een lichtplan
Romantisch en gezellig dineren bij een bouwlamp, dat gaat toch net iets moeilijker dan met gedimd licht of kaarslicht. Zo ziet u maar: de juiste verlichting brengt net dat beetje extra sfeer en gezelligheid in huis. Denk daarom goed na over de plekken waarop licht nodig is en op welke manier u dat wilt toevoegen. Kies voor een mix van wandlampen, tafellampen, hanglampen en vloerlampen met verschillende lichtsterktes, zodat u elke gewenste sfeer op elk moment neer kan zetten. Van een kleine tafellamp tot een extra grote booglamp, u vindt het in onze winkel! Zoekt u een eyecatcher in de woonkamer of juist een subtiel lampje voor in de slaapkamer? Bij Woonwinkel Alle Pilat helpen we u graag bij het vinden van de juiste verlichting.

Als u deze tips opvolgt, staat de basis van uw nieuwe thuis. Het inrichten van een nieuw huis is echter een proces. Spullen moeten hun plek vinden en het perfecte meubelstuk wordt niet altijd meteen gevonden. Wees geduldig en hou het beeld voor ogen dat u in gedachten had. Het is verleidelijk om door trends te laten leiden, maar een warm en persoonlijk huis is vaak een mix van stijlen die u aanspreken en daarmee uniek. Doe inspiratie op, probeer dingen en kleuren uit en bezoek diverse woonwinkels om de perfecte meubels te vinden. In onze woonwinkel Alle Pilat in De Falom hebben we de koffie klaar en denken we graag met u mee!