Inspiratie

Je huis warm aankleden voor de koude wintermaanden

De gezelligste, koudste en drukste maand van het jaar komt er weer aan: december. Tussen de feestdrukte door zit u natuurlijk het liefst op de bank met een kopje thee, beker chocolademelk of glaasje glühwein in uw hand. Of u nu de tijd uit het oog verliest terwijl u naar het haardvuur kijkt, de ene roman na de andere leest of op Netflix kerstfilms aan het bingewatchen bent; u heeft behoefte aan warmte.

Zodra de bladeren van de bomen vallen, kriebelt het stiekem al. We gaan massaal op zoek naar extra warmtebronnen, die ons een behaaglijk gevoel geven. Maar terwijl u wollen sokken aantrekt en uw zomergarderobe op zolder opbergt, voelt uw huis ineens kil aan. Tijd om daar verandering in te brengen.

Zeven tips voor een gezellig huis

Bij Woonwinkel Alle Pilat staan we te springen om ons thuis, de winkel, extra gezellig aan te kleden. Wist u dat het knus aankleden van uw huis de remedie is tegen de kou van buiten? Kruip snel onder een warme plaid op de bank, dan geven wij zeven tips om uw huis helemaal winterklaar te maken!

Tip 1
Leg een groot en dik vloerkleed neer. Het is niet alleen zacht en warm aan de voeten, maar zorgt ook dat de gezellige zithoek een extra uitnodigend gevoel krijgt. Daarnaast is het goed voor de akoestiek en straalt het warmte uit. Er zijn natuurlijk heel wat vloerkleden verkrijgbaar, maar het uitzoeken van een vloerkleed dat uw ruimte complimenteert is nog best een uitdaging. Benieuwd welke vorm, maat en kleur vloerkleed in uw zithoek past? Onze medewerkers denken graag met u mee!

Tip 2 
Ga los met kussens en plaids! Verruil linnen zomerkleedjes en kussenhoezen voor een lekker dikke variant. Aaibare stoffen, grove materialen en rijkere kleuren: ze ogen niet alleen warmer, ze zijn het ook. Bent u niet bang voor een beetje kleur? Laat u leiden door het kleurenpalet van de natuur: roestbruin, cognac of koper geeft direct een warm gevoel.

Tip 3
Koop (of maak!) een geurkaars. Niets dat uw huis in een klap gezellig maakt dan de geur van versgebakken koekjes of cake. Kies een geurkaars die naar kaneel ruikt en u waant u meteen in winterwonderland. 

Tip 4
Een tip voor de koukleumers: leg een schapenvachtje op je favoriete fauteuil. Niet alleen mooi als accessoire, maar ook isolerend. Een schapenvacht reguleert vocht en warmte. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en structuren. Zo kunnen de haren stijl of gekruld, dik of dun en stug of glad aanvoelen. Kies een schapenvacht die bij uw interieur past. Heeft uw interieur een stoere uitstraling? Dan is een stugge, gekrulde vacht een goede match!

Tip 5
In de wintermaanden lijkt ons bed altijd nog lekkerder te liggen. Hoe onstuimiger het weer, hoe fijner ons bed. Zacht beddengoed kan dan ook niet ontbreken in een winterhuis. Kies ook hier voor een warme kleur en uw bed krijgt een nog warmere uitstraling. Vanavond negen uur op bed?

Tip 6
Kijk eens kritisch naar uw verlichting. Zo’n felle pit doet natuurlijk alles behalve knus aan, terwijl de juiste verlichting net dat beetje extra sfeer toevoegt. Misschien heeft u nog ruimte voor een mooie vloerlamp, gave wandlamp of hippe tafellamp? 

Tip 7
Schuif eens met de meubels! Staat uw bank al jaren op dezelfde plek? Het kan best verfrissend zijn om de indeling eens te veranderen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er geen meubels voor het raam staan, zodat het daglicht niet geblokkeerd wordt. Door de bank recht tegenover het raam te plaatsen geniet u bovendien ook nog eens van een prachtig uitzicht!

Wilt u nu meteen daad bij het woord voegen en uw huis winterklaar maken? In onze winkel in De Falom hebben we naast meubels ook een ruim assortiment aan verlichting en accessoires. De warme koffie staat klaar! Zien we u snel?