Binnenkijken

Een neutrale basis met een warme accentkleur

Een nieuwe binnenkijker. Dit keer mochten we naar het westen van Friesland, om een kijkje te nemen in een vrijstaande woning. Deze familie woont al 30 jaar op dit prachtige plekje. Met het oog op verduurzamen werd de woning flink onder handen genomen. Een interieurstyliste adviseerde deze familie een heel nieuw kleurenpalet voor de woonkamer en daar moesten ook nieuwe meubels bij worden uitgezocht. We laten graag het eindresultaat zien.

Een mooie combinatie van naturel, groen en cognac

Binnen deze woning is gekozen voor een neutrale basis. Geen opvallende trendkleuren, maar juist hele mooi aardse tinten. Daaraan toegevoegd een subtiele grijsblauwe vleug. De warme cognac-kleurige accenten maken hier de sfeer en zorgen voor een mooi warm contrast. Ook de groene kleur op de muur geeft een mooi contrast, met de overige lichte tinten.

Het combineren van verschillende materialen

Het combineren van verschillende materialen geeft een speelse twist aan het interieur. Wij vinden het altijd leuk om strakke stoffen of leer, te combineren met een wat grovere stof. Een grovere stof geeft een bank of fauteuil net iets meer body en brengt direct meer gezelligheid met zich mee. Juist de combinatie met een strakkere stof of een stoere leersoort, zorgt er voor dat het niet te veel van hetzelfde wordt.

Zoals u kunt zien is hier ook gebruik gemaakt van verschillende materialen. Een stoer microleder op de grote draaifauteuil Louis, een lichte bouclé stof op de fauteuil Lex en een gemêleerde stof op de bank Mats. Daarnaast ziet u ook de salontafels Cliff met een marmerlook blad, gemaakt van HPL. Vanwege het ‘koudere’ materiaal is dit perfect te combineren met een grover vloerkleed.

"HPL is krasvast en is voorzien van een anti-vingerprint coating"

Zoals eerder genoemd zit er een microleder op de draaifauteuil Louis. De onderkant van deze stof is gemaakt van geperst leer maar de bovenkant van de stof is 100% synthetisch. Dat maakt deze stof praktisch maar wel met een stoere uitstraling zoals bij echt leer. Deze stof is dus een goede vervanger voor een echte leersoort en ideaal voor vieze handjes van (klein)kinderen.

Het afstylen van de woning

Het afstylen van de woning maakt of kraakt het interieur! Dit wordt ook vaak onderschat. De belangrijkste tip voor een rustig geheel: werk met een maximum aantal kleuren, drie bijvoorbeeld. Laat deze kleuren continu terug komen in verschillende hoeken van de kamer. Het herhalen van de kleuren uit het kleurenpalet is heel belangrijk en creëert eenheid en rust. Dat kunt u hier weer heel mooi terug zien in de kussens op de bank, de kandelaren en de schaal op de eettafel.

Producten in deze woning

Draaifauteuil Louis en vloerkleed Bellamy rond,

Vloerkleed Gravel, bank Mats met bijpassende hocker, salontafels Cliff, fauteuil Lex, wandlamp Cango,

Eetkamerstoelen Esra, sierkussens & accessoires.

Interieuradvies

Dit mooie interieur is ontworpen en geadviseerd door Nadine. Inspiratie gekregen aan de hand van deze mooie binnenkijker en benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op, we denken graag me u mee.